Sinds 1876 beheert de familie Bonnet het domein Haut-Guiraud, gelegen in St-Ciers-de-Canesse, in het centrum van de Côtes de Bourg. Dit is een appellatie op de rechteroever van de Gironde in Bordeaux. Eerst was de familie er aanwezig als ‘tonneliers’ (vatenmakers) en later als wijnbouwers. Trouwens, dit is één van de oudste domeinen die nog steeds in familiale handen zijn. Momenteel worden de wijnen met de meeste zorg en kennis gemaakt door Christophe Bonnet, reeds de 5e generatie.

Weetje: zij zijn onze oudste leverancier uit de Bordeauxregio. Meer dan 35 jaar wederzijds vertrouwen!

Château Haut-Guiraud 2019

Deze cuvée bestaat uit 80% merlot en 20% cabernet-sauvignon. Hoewel merlotdruiven meestal zorgen voor zeer soepele, zachte wijnen is dit een wijn met karakter en inhoud. Deze wijn mag gerust nog 5 à 7 jaar bewaard worden.

Uitstekend bij rode vleessoorten en onze degelijke Vlaamse keuken.       €7.90

Château Haut-Guiraud ‘Péché du Roy’ 2018 & 2019

Een topwijn met een verhaal. Op 3 oktober 1650 was Louis XIV op doorreis om het vredesakkoord van Bordeaux te tekenen. Het was een zeer warme dag en de koning had nood aan suiker, hij was namelijk verzot op zoetigheden en fruit. Men stelde hem voor om wat te verpozen met een heerlijke perzik op het domein Haut-Guiraud. Ondertussen hebben de perzikbomen plaatsgemaakt voor druivenranken. Ziedaar het ontstaan van de naam ‘Péché du Roy’.

De druiven worden allemaal met de hand geplukt voor deze cuvée, om de optimale rijpheid te garanderen. Het gaat om de oudste en best gelegen wijngaarden van dit domein. De wijn bestaat uit 70% merlot, 20% cabernet-sauvignon en 10% malbec en rijpt gedurende 14 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.

Degustatief geeft dit een zeer intense wijn met geuren van diepdonker, rijp rood fruit alsook wat toast, vanille en koffie. Kortom een gastronomische wijn.       €14.40