Traditie, de familie Jaume is sinds 1826 in het noorden van Châteauneuf-du-Pape aanwezig en actief in de wijnbouw. Dit domein groeide gestaag van 7ha tot 75ha in volle eigendom, alsook nogmaals 75ha met partners wijnbouwers in naburige appellaties. De huidige generatie Christophe, Hélène en Sébastien leiden het bedrijf met passie en zorgen voor de ideale mix van zeer mooie, oude wijngaarden en moderne vinificatietechnieken.

Respect voor de natuur, ze geloven ook rotsvast in biologische landbouw, het domein is sinds 2012 gecertifieerd naar bio.
“Un grand vin se fait avec de beaux raisins en laissant s’exprimer les forces de la Terre.”

Topkwaliteit, ieder jaar opnieuw, ook in moeilijke jaren, maakt dit domein uitstekende wijnen. De referentie in de regio. Ze behalen ook jaar na jaar uitstekende scores in de vakpers.
Robert Parker: “For the last 7-8 years, this has been one of the best-run estates in Châteauneuf-du-Pape. Alain Jaume family continue to propel Domaine Grand Veneur into the upper echelon of quality. They also offer an impressively well-made negociant line of wines . The hallmarks of wines include an extraordinary purity of flavor and impeccable balance. “

We hebben een 15-tal wijnen van Alain Jaume in ons assortiment, zowel in wit, rosé als rood. Waarvan de belangrijkste zijn :
• Bellissime, deze rosé is zeer licht van kleur maar een smaakbom.
• Domaine Grand Veneur ‘Les Champauvins’, Côtes du Rhône wijngaarden gelegen net naast Châteauneuf-du-Pape, topper prijs/kwaliteit.
• Clos de Sixte, wijnen uit Lirac die kruidigheid, warmte en zachtheid combineren.
• Châteauneuf-du-Pape, de specialiteit van het huis, elk perceel is door de jarenlange kennis, beplant met de best passende druivensoorten. De wijnen worden ook apart gevinifieerd in de kelder, wat ons een aantal totaal verschillende cuvee’s opleverd.