In 2001 nam Jérémie het domein over van z’n vader en heeft dit ondertussen uitgebreid tot 57 hectare. Sinds 2001 is hij gestopt met het gebruiken van niet natuurlijke middelen in de wijngaard, bijna al z’n wijngaarden zijn Bio gecertifieerd.

Het grote verschil met vele wijnbouwers is dat Huchet al z’n wijnen afzonderlijk vinifieerd, de grond, ondergrond & locatie zijn de belangrijkste factoren. De invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire is groot.

Chapeau Melon

Wit Combinatie van Melon de Bourgogne & Sauvignon Blanc, geeft een frisse, volle wijn. Uitstekend als aperitief, bij schaal & schelpdieren & salades.

Rosé Hier vinden de Gamay & Pinot Noir elkaar, een rosé met toetsen van aardbei & framboos, licht en elegant. Op z’n best op een zomerse dag met lichte gerechten.

Rood Terug het samenspel van Gamay & Pinot Noir, een ware fruitbom (kers, aardbei, braambes,..). Om te genieten onder vrienden  met charcuterie en een stokbrood.

Muscadet ‘Les Quinze Hommées’

Een Muscadet met finesse. Voor deze cuvée gebruikt Jérémie druiven van één van z’n meest unieke terroir mn. ‘granit de clisson’ de bovenlaag is vrij arme grond van kiezel en zand maar de onderlagen zijn van graniet. Pure wijn met tonen van citrus en tropisch fruit, strakke aanzet, licht bittertje en een lange afdronk. Laat de ‘Plateau de Fruits de Mer’ maar komen.

La Bretesche ‘Brut Nature’

Op het gebied van bubbels een ware ontdekking. Terug de Melon de Bourgogne-druif op een terroir van ‘Gneiss à 2 micas’. Zeer fijne schuimwijn die gedurende 12 maanden rijpt ‘sur lattes’, bij de bottelling geen toevoeging van suiker wat ons ook een zeer droge schuimwijn geeft. TOP